FAIR

fair-si 

FAIR obravnava problem islamske radikalizacije s posebnim poudarkom na zaporniškem sistemu. Poskuša:

• Vzpostaviti notranji sistem zgodnjega zaznavanja radikalizacijskih kazalnikov v zaporih in takojšnje opozarjanje ustreznemu osebju, in
• izdelati alternativni model kot odgovor na obstoječe ukrepe, ki vključuje programe preprečevanja radikalizacije in rehabilitacijo za skrajno radikalizirane obsojence.

Glavni cilji projekta FAIR so:
• preprečiti in odvračati radikalizacijo in ter vključevanje evropskih in tujih državljanov v teroristične skupine, povezane z ISIS,
• spodbujati nevključevalno vedenje pri odvajanju radikaliziranih posameznikov v zaporih.

Projekt FAIR naslavlja in aktivno vključuje naslednje ciljne skupine skozi več aktivnosti:
170 STROKOVNJAKOV, KI DELAJO V ZAPORIH (policija, izvajalci socialne pomoči, zdravstveni delavci, prostovoljci, verski predstavniki, odvetniki) je vključenih v skupine za razprave in program usposabljanja za zapornike (WP4). Cilj razprav in programa je izboljšanje sposobnosti in spretnosti strokovnjakov ter vzpostavitev sistema opozarjanja za odkrivanje in spremljanje radikalizacije v zaporu. Program sledi analizam najboljših evropskih praks o ukrepih za preprečevanje in boj proti nasilni radikalizaciji, pri čemer upošteva potrebe mentorjev v zaporih (WP3). Program je podprt z dvema spletnima orodjema: s spletno platformo, ki vsebuje nabor uporabnih materialov s področja preprečevanja nasilne radikalizacije in spletno posvetovalnico za mentorje. Obe se promovirata prek družabnih omrežij in dogodkov v živo v 9 partnerskih državah (WP2).
50 ZAPORNIKOV, ki so bodisi odkrito radikalizirani bodisi dovzetni za ekstremistične ideje, je vključenih v program rehabilitacije v osmih zaporih v EU (Madžarska, Italija, Litva, Malta, Nizozemska, Portugalska, Romunija, Slovenija).
162 DELEŽNIKOV, predstavnikov institucij in pravosodnega sistema, ki sodelujejo pri razširjanju modela alternativnih centrov za pridržanje za rehabilitacijo radikaliziranih zapornikov (WP5). Cilj je doseči sporazume, ki omogočajo konkretno operativno izvedbo v zapornih sistemih.

FAIR združuje 10 partnerjev iz 9 evropskih držav pod koordinatorstvom Fondazione Nuovo Villaggio del Fanciullo (IT). Podprt je s strani programa Justice Evropske komisije.

Spletna stran: www.fair-project.eu
Facebook: https://www.facebook.com/FAIRprojectCommunity/
Linkedin: https://www.linkedin.com/showcase/fair-project-community/

 

 

Reviw on bokmaker Number 1 in uk http://w.artbetting.net/ William Hill
Full Reviw on best bokmaker - Ladbrokes http://l.artbetting.net/ full information
betfair.artbetting.net
sports bookmakers
cookie consent